Bodócs és Bodócs

Ügyvédi Iroda

 

Dr. Bodócs Krisztián
ügyvéd
Ingatlanforgalmi szakjogász
Ingatlanjog
, cégjog

 

Dr. Bodócs Ádám
ügyvéd

Ingatlanjog, öröklési jog, cégjog

 

Tel.: 06-1-321-3465
Mobil: 06-20-592-6945

Levél küldése


Címszavak:

 

Ingatlan ügyvéd, ingatlan ügyvéd.

Egyéb tárgyszavak, címszavak: ügyvédi, céges, eltartási, ingatlanos, öröklés, végrendelet, lakás vásárlás.

ingatlan ügyvéd, ingatlan ügyvéd, ingatlan ügyvéd

Az oldalt Dr. Bodócs Krisztián ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja tartja fenn. Ügyvédi szolgáltatások.


 

INGATLAN ÜGYVÉD

INGATLAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSEK

Az ingatlan adásvételi szerződés ("átírás") a legtipikusabb és leggyakoribb tulajdonjog átruházási forma az ingatlanok adása, vétele körében. A polgári törvénykönyv értelmében az ingatlan adásvételi szerződések érvényességéhez a szerződés írásba foglalása szükséges.

Az ingatlan-nyilvántartási törvény rendelkezése szerint a kérelemre induló olyan eljárásokban, amelyekben a jogváltozás bejegyzésének alapjául ügyvéd által ellenjegyzett magánokirat szolgál, a jogi képviselet kötelező. Ennek megfelelően az ingatlan adásvételi szerződés ingatlan-nyilvántartási bejegyzésre alkalmasságának további feltétele, hogy a szerződést ügyvéd ellenjegyezze, azaz az ügyvéd az általa készített szerződést aláírásával ellátja, lepecsételi, szárazbélyegzője lenyomatát elhelyezi rajta, valamint feltünteti azon nevét, irodája székhelyét, az ellenjegyzés időpontját és nem utolsó sorban az "ellenjegyzem" megjelölést.

Az ingatlan adásvételi szerződések területén Dr. Bodócs Krisztián ingatlan ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász intézi az okiratok precíz, minden jogi szabályozásnak megfelelő megszerkesztését, valamint az Ügyfelek (Eladó és Vevő) teljes körű jogi képviseletét az illetékes Földhivatal előtti ingatlan-nyilvántartási eljárás során.

 

Az okiratszerkesztésen kívül, illetve ahhoz kapcsolódóan már létező adásvételi szerződések jogi véleményezését, konzultálását is vállaljuk jogi tanácsadás keretében.

 

Tekintse meg az iroda ingatlan szakterületre vonatkozó honlapját!

 

Cégmódosítás


Dr. Bodócs Krisztián ingatlan ügyvéd

H-1076 Budapest, Garay tér 15. II. 23. Tel/fax: 00-36-1-321-3465, e-mail: drbodocs@drbodocs.hu